top of page

képviselt cégek

>  Képviselt cégek

Hettich.png

 

 

 

A nagy múltú német Andreas Hettich GmbH. fő profilja centrifugák gyártása és forgalmazása. Hűtött és nem-hűtött asztali és földön álló kivitelezésű termékeiket kombinálható feltétekkel kínálják. A készülékek kilendülő- vagy szögrotorosok, 200 mikroliterestől a vérzsák centrifugákig változatos feltétméretekben rendelhetők. Különleges termékeik a hematokrit- és a sejtmosó centrifugák.

Baxter.png

 

 

Az amerikai Baxter AG az orvos- és biotechnológia területén világszinten ismert vállalkozás. 2008-tól a Biotest Hungaria Kft. a Prismaflex rendszer magyarországi forgalmazásával jelentősen hozzájárul a folyamatos vesepótló kezelés (CRRT) megvalósulásához a hazai intenzív osztályokon.  A készülék emellett terápiás plazmacserére is használható. A MARS-terápia (májtámogató rendszer) kifejlesztésével új fejezet nyílt az akut és krónikus májbetegségek kezelése területén.  

Bio-Rad.png

A nemzetközi alapokon álló Bio-Rad Laboratories Inc. széles körű innovációt végez, különféle eszközöket és szolgáltatásokat fejleszt, gyárt és forgalmaz az élelmiszer- és élettudományi kutatás valamint a klinikai diagnosztika területeihez. Termékpalettájuk lefedi a genetikát, genomikát (PCR készülék, és tesztek), az élelmiszer-biztonsági mikrobiológiát és az egészségügyi vizsgálatokat. Különlegességeik közé tartozik az állategészségügyi tesztek (pl. veszettség) és borok minőségügyi vizsgálatainak kitjei. Mikrobiológiai és kutatási palettájuk mellett a legnagyobb termékcsoportot a vércsoportszerológiai portfólió jelenti, amelyben megtalálhatók a reagensek, valamint manuális, félautomata és automata rendszerek. Utóbbiak mellett a vérellátáshoz ajánljuk a mono- és poliklonális tesztreagenseket, vércsoport- és antitestmeghatározáshoz elengedhetetlen tesztsejteket, valamint HLA reagenseket.

c-pharm logo.jpg

 

 

A horvát C-pharm cég a klinikai mikrobiológia számára kínál kémcsöves, üveges és Petri-csészés táptalajokat rendkívül széles körben. A szabványoknak megfelelő táptalajokat rövid rendelési idővel tudjuk szállítani. 

DiaSource.png

 

 

A belga DIAsource ImmunoAssays SA antitestek és immunoassay kitek rendkívül széleskörű választékát kínálja. Portfóliójukban ELISA automata is szerepel.
Antitestjeik többek között tumormarkerek, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, pajzsmirigy betegségek vizsgálatára alkalmasak. Minőségi és mennyiségi ELISA jellegű kitjeik lehetővé teszik az autoimmun betegségek, a csontmetabolizmus és a diabetes analízisét, de fontos szerepük van a tumordiagnosztikában, drogok, immunológiai markerek, fertőző betegségek és még számos más elváltozás meghatározásában is.

biegler.png

 

 

 

Az osztrák E. Biegler GmbH intenzív terápiában és transzfuziológiában használatos, egyszerűen kezelhető infúziós- és vérmelegítő készülékeit (BW 685, ESH 04) 1997 óta forgalmazzuk.

goldstandarddiagnostics.png

 

 

A Gold Standard Diagnostics a német NovaTec GmbH jogutódja ELISA tesztek rendkívül széleskörű repertoárját nyújtja. Virológiai területen: Dengue, EBV, HSV, influenza, kanyaró, mumpsz, RSV, TBE, VZV. Bakteriológiában: Bordetella, Borrelia, Brucella, Chlamydia, Clostridium, Mycoplasma, Treponema. Paraziták, férgek és gombák: Ascaris, Candida, Chagas, Entamoeba, Giardia, Toxocara, Trichinella.

kwkw.png

 

 

KW Apparecchi Scientifici nevű olasz gyártó fagyasztó-, hűtő-, és melegítő berendezéséket forgalmaz. A legalacsonyabb hőmérsékletű fagyasztók -130°C-osak, a készülékek belső térfogata néhány litertől 2300 literig terjed. Vérellátók, laboratóriumok és kórházak számára dupla kompresszoros biobankok, plazmafagyasztók és plazmaolvasztók is rendelkezésre állnak. A készülékek beépített riasztó rendszerrel és antibakteriális belső bevonattal vannak ellátva. A Kalt mellett a Warm oldalt inkubátorok (CO2 is), vízfürdők, klímakamrák, elektromos és laboratóriumi melegítők, szárítószekrények  képviselik.

GFE.png

 

 

 

A GFE Blut cég frankfurti központjában fejleszti a „blood virus” kimutatására és konfirmálására szolgáló NAT tesztjeit és automatáit.

hemocue.jpg

 

A svéd cég vérvizsgálatokhoz használható kis „point of care” készülékeket és a mérésekhez szükséges további eszközöket (pl vérvételi lándzsa) forgalmaz. Hematológiai osztályok számára ajánlott a hemoglobin-mérő műszer, diabetes gondozásba a HbA1c-, glükóz-, és vizelet albumin-mérők. Speciális termékük az össz-fehérvérsejtszám-mérő és a fehérvérsejt differenciáló készülék. Utóbbi a fehérvérsejtek csoportjait elkülönítve segíti a klinikai diagnosztikát.

HTZ.png

 

 

A Biotest Hungaria Kft. vércsoportszerológiai vizsgálataihoz ajánlja a brit HTZ cég által gyártott pipettázó robotokat és image analizátorokat. A különböző kapacitású robotok (Qasar) megkönnyítik a mikroplate-s rendszer alkalmazása során a mintaelőkészítési folyamatokat. Mikroplate-k és gélkártyák külön-külön vagy egyidejű bemérésére és kiértékelésére is alkalmasak, amelyeket többfunkciós, software kapcsolt detektálási rendszerrel lehet teljesen automatizálttá tenni.

Fresi.png

A nagyon széles termékpalettával rendelkező Fresenius Kabi TCT (Németország) transzfuziológiai termékei mind a klinikai (ágymelletti), mind a laboratóriumi (vérellátó) munkához segítséget nyújt. A vérvételi zsákok egy-, kettő-, három, illetve négyrészesek, T+B és T+T rendszerűek. Emellett megtalálható a termékpalettán az egyre nagyobb tért hódító inline rendszer is. A vértranszfúziók szövődményeit gyakran a donorvérben jelenlévő leukocyták magas száma okozza, ezért azok számát fehérvérsejt-mentesítő szűrők alkalmazásával egyszerűen és rendkívül jó hatásfokkal lehet csökkenteni. A cég kínálatában szerepelnek teljes vér, vörösvértest koncentrátum és thrombocyta koncentrátum leukocyta-depléciójára alkalmas ágymelletti és laboratóriumi filterek is. A portfólióban megtalálhatók még donorágy, vérvételi mérleg, vér szeparátor, csőhegyesztő és ferezis készülék, valamint preparatív- és klinikai transzfuziológiai területen használandó  oldatok is.

sanquin.jpg

 

 

Termékeik többféle reagens vércsoport meghatározáshoz és antitestszűréshez használatosak úgy, mint: MASPAT teszt thrombocyta antitestek kimutatásához, indikátor vörösvértestek thrombocyta antitestek kimutatásához, AB0 vércsoport reagensek, Rh tipizáló reagensek, ritka vércsoport reagensek.

Reagens vörösvértest paneljeik a következőkhöz alkalmazhatók: AB0 meghatározásához, anti-D reagens aktivitásának ellenőrzésére, anti-human globulin ellenőrzésére, proficiency teszthez, minőségbiztosításhoz.

Immunreagenseik human IgG alosztályok és más immundiagnosztikai vizsgálatokra alkalmasak, míg human citokinek és rokon fehérjék sejt specifikus (CD) monoklonális antitestek segítségével detektálnak.

liofilchem certi.jpg

 

 

Az olasz Liofilchem s.r.l. széleskörű portfólióval igyekszik kielégíteni a mikrobiológiai laborok igényeit. Táptalajaikat por, tápoldat, valamint kromogén formában is forgalmazzák. Emellett változatos megoldásokat kínálnak a mikrobák identifikációjára, valamint antibiotikum rezisztenciájának tesztelésére vonatkozóan. Termékeik elengedhetetlenek élelmiszeripari-, vízügyi-, klinikai mikrobiológia laboratóriumok mindennapi vizsgálataihoz (CO2 atmoszféra is), higiéniai ellenőrzésekhez (felületi és sterilezés ellenőrzés).

pmm.png

 

 

A korábbi német Heipha cég utódjaként létrejött PharmaMedia Dr. Müller GmbH elsősorban a gyógyszergyári higiéniára specializálódott. A legszigorúbb előírásokat követő tisztaterek számára háromszorosan csomagolt, gamma-irradiált, zárható, általános kontakt és szedimentációs táptalajokat is kínál. Egyéb besorolású tiszta terek számára viszont egyszeresen csomagolt, zárható táptalajokat, üveges tápoldatokat forgalmaznak.

ratiolab.png

 

A magyarországi gyártóhellyel is rendelkező német Ratiolab GmbH. műanyagáru portfóliója a következőkből áll: termékek folyadékok kezeléséhez (pipetta, pipettahegy, diszpenzer), laboreszközök (küvetták, tesztcsövek, centrifugacsövek, használt-eszköz gyűjtők, megsemmisítő zsákok, Petri-csészék, fültölcsérek), mikrobiológiai és biotechnológiai áruk (mikrotiter-lemezek, mikrocső rendszerek, PCS-csövek, PCR-lemezek, fedőfilmek), valamint fagyasztáshoz szükséges eszközök (dobozok, csövek, rack-ek).

thermofisher.png

 

A németországi Brahms GmbH (a ThermoFisher leányvállalataként) fő termékcsoportja a TRACE technikával működő laboratóriumi automata (KRYPTOR) és a hozzá tartozó reagensek, kalibrátorok, kontrollok. A KRYPTOR technológia a prenatális screening golden standardjának tekintendő. A preeclampsia-szűrés és az első trimeszteri kombinált szűrés biokémiai tesztjei mellett a cég tumormarkerek, pajzsmirigyhormonok és kardiális- valamint gyulladásos paraméterek meghatározására alkalmas reagenseket is gyárt. A procalcitonin (PCT) szenzitív meghatározása nemcsak a szepszis korai felismerését biztosítja, hanem segítségével a pneumoniák differenciál-diagnosztikája (bakteriális és virális ok elkülönítése) is megoldható. Az ágymelletti PCT meghatározására alkalmas teszt (PCT-Q) is a portfolió részét képezi.

sifin.png

 

 

A német Sifin GmbH egyik fő termékcsoportját a baktérium szerológiához tartozó termékek alkotják. Ide tartoznak a Salmonella, Shigella, Yersinia és Coli savók. Második fő vonaluk a mikrobák kimutatására gyártott portáptalajok. Kínálatukban szerepelnek az általános táptalajok mellett sörgyári-, tejipari-, kozmetikai ipari táptalajok is. Harmadik nagy kategóriába tartozó termékeik a vércsoportszerológiai reagensek és a higított Olympus-savók, valamint az ágymelletti vércsoport-meghatározó kártyák.

strub.png

 

 

A német Strub GmbH az 1950-es évek eleje óta tervez és gyárt a vérgyűjtésben, vérfeldolgozásban és vérelosztásban használatos termékeket. A mérlegek és hegesztők, valamint állványok mellett, donorágyak széles választékát kínálják az egyszerűbb, összecsukható kivitelezéstől a professzionális termékekig. Az ergonómikus, könnyen kezelhető és hozzáférhető ágyak a donor és a személyzet kényelmét szolgálják.

svar.png

 

 

A svéd Svar Life Science svédországi cég végzi a korábbi Eurodiagnostica, Wieslab és Diastat reagensek, valamint calprotectin gyorsteszt forgalmazását, saját kutató-fejlesztő laboratóriumi hátterük van. A termékek között kvalitatív és kvantitatív (ELISA) vizsgálati módszerűek is megtalálhatóak, és néhány kivétellel autoimmun- (rheumatológiai) és komplement-vizsgálatokkal foglalkozó laboratóriumoknak ajánlottak. iLite termékvonaluk különböző immunológiai vizsgálatokra fejlesztett sejtvonalakat tartalmaz.

TBS.png

A nagy-britanniai The Binding Site Group Ltd. (a Thermo Fisher Scientific részeként) speciális immundiagnosztikai kiteket kínál, portfóliójukban megtalálhatók az egyedülálló, oltásokra adott immunválasz ellenőrzésére szolgáló manuális ELISA assay-k, immunglobulinok és immunglobulin alosztályok, kappa és lambda könnyű- és nehéz láncok, komplement faktorok, gyulladásos fehérjék, vesefunkcióról számot adó paraméterek mérésére szolgáló tesztek. Saját készülékeik mérési elve a turbidimetriamódszerén alapszik, de gyártanak kiteket nefelometriai elven működő, idegen gyártmányú gépekre is. Radiális immundiffúziós (RID) tesztjeik között minden megtalálható, ami a komplement faktorok, immunglobulinok és alosztályaik meghatározásával kapcsolatban szükséges lehet.

bottom of page