top of page
Bloodbath%2520Halloween%2520project%2520

BIOTEST ag

A Biotest egy világméretű vállalat, amely plazmafehérje-termékeket és biológiai gyógyszereket állít elő. Termékeinket a klinikai immunológia, a hematológia és az intenzív betegellátás területén alkalmazzák elsősorban. Ezek a készítmények súlyos és gyakran krónikus betegségben szenvedő páciensek célzott kezelését biztosítják, lehetővé téve, hogy normális életet éljenek.

Szakterületeinken belül tevékenységünk a preklinikai és klinikai fejlesztéstől kezdve a gyártásig és világszintű forgalmazásig terjed ki. A kutatásokat, fejlesztéseket és a gyártást a németországi központi székhelyünkön végezzük. Világméretű disztribúciós hálózatunkat saját értékesítési szervezeteink (leányvállalataink) és közreműködő partnereink alkotják.

 

Központok és leányvállalatok

A németországi Dreieichben (Frankfurt mellett) található vállalati központon kívül a Biotestnek hét európai országban (Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Ausztriában, Svájcban, Magyarországon, Spanyolországban, Oroszországban (képviseleti iroda)), valamint Brazíliában vannak leányvállalatai és kereskedelmi képviseletei.

 

Gyártási helyszínek

A Biotest gyártási létesítményei a németországi Dreieichben találhatók a vállalat központi székhelyén. Szerződéses partnereivel együtt a Biotest évente akár 1,5 millió liter vérplazmát képes feldolgozni Dreieichben.

A Biotest jelenleg azon dolgozik, hogy megkétszerezze termelési kapacitását Dreieichben a „Biotest Next Level” (Biotest – a következő szint) befektetési program segítségével. 

 

Marketing és terjesztés

A Biotest termékeit jelenleg a világ több mint 80 országában forgalmazzák. A Biotest közvetlenül (saját leányvállalatain keresztül) helyi marketing partnerekkel vagy forgalmazókkal együttműködve értékesíti termékeit.

Az alapanyag gyűjtésére szolgáló plazmaferezis állomások

A plazmafehérje-termékek alapanyaga emberi vérplazma. A Biotest plazmaferezis útján gyűjti be a plazmát saját, európai és egyesült államokbeli központokban. A plazmadonáció és -feldolgozás igen szigorú biztonsági előírások és szabályozások szerint kell történjen.

A Biotest AG honlapja: 

biotest_certi-removebg-preview.png

>  Biotest AG

bottom of page